• Blogi
  4.jpg
  Tyyntä ennen...
  Mistä johtuu parin kuukauden Pawsaur Studion hiljaiselo? Lue lisää
 • Artikkelit
  5.jpg
  Artikkelit
  Tarina keskinkertaisuudesta
  Jälleen yksi Pawcup takana ja turpaan tuli niin, että tukka lähti eikä enää tee mieli pelata. Voittanut joukkue seilasi turnauksen... Lue lisää

Main » 2013 » Toukokuu » 17 » Tarina keskinkertaisuudesta.
21:39
Tarina keskinkertaisuudesta.
Jälleen yksi Pawcup takana ja turpaan tuli niin, että tukka lähti eikä enää tee mieli pelata. Voittanut joukkue seilasi turnauksen lävitse ilman suurempia ongelmia ja vetivät jälleen palkinnot itselleen. Joukkuekaverit raivostuivat häviöstämme ja lähtivät tekemään jotain muuta sen sijaan, että oltaisiin keskusteltu mikä meni mönkään. Varmaan olisi parempi mennä tekemään jotakin muuta, mutta ei mulla oikeastaan ole mitään muuta sisältöä elämälläni kuin dotan pelaaminen. Pistän ruudusta pyörimään Simpsoneita, kaikki jaksot olen nähnyt jo ainakin viidesti. Muistan repliikit ulkoa. Elämässä ei ole mitään sisältöä, ei tulevaisuutta, vain paha olo jota pakenen pelaamalla dotaa päivästä toiseen. Pelaamalla näin ei tulla joukkueen kanssa koskaan menestymään, enkä oikeastaan tiedä mitä tekisin elämälläni. Toivottavasti dotan jälkeen tulee joku uusi peli, jossa jonkun ihmeen kautta olisin paras ja menestyisin...

Äskeinen teksti oli tietysti oman mielikuvitukseni tuotos, mutta halusin vähän tuoda jotakin perspektiiviä tähän kirjoitukseen minkä ajattelin teille esitellä. Kuinka menestyä tai päästä edes yhden askeleen pidemmälle dotassa. Pawcuppien suosiokin osoittaa jo, että Suomessa on varmasti useita satoja ellei tuhansiakin pelaajia jotka saattavat hyvinkin unelmoida ammattilaisena pelaamisesta. Pelillä ei niinkään ole merkitystä. Suomessa pelitapahtumia on verrattain vähän, eivätkä palkinnot suoraansanottuna ole lompakkoa räjäyttävää sorttia. Rehellisesti sanottuna, en keksi kovinkaan montaa syytä miksi kukaan tahtoisi pelata ammatikseen. Suomessa ja maailmalla on erittäin vähän ihmisiä, jotka pystyvät elättämään itsensä pelaamalla ja olenkin aivan varma, että menestyviä muusikoita löytyy enemmän. Puhumattakaan siitä, että kukatahansa voisi ottaa itseään vain niskasta kiinni ja hyvänen aika sentään, opiskella ja mennä töihin! Jos kuitenkin yhä tahdot huipulle ja uskot tulevaisuuteesi, tahdon kannustaa sinua jatkamaan. Yrittäminen ja itseensä uskominen näinkin vaikeassa asiassa on erittäin rohkeaa. Pelaajat riskeeraavat aivan kaiken elämässään pelatakseen mahdollisimman paljon, kunnes joku päivä todellisuus lyö sinua suoraan kasvoihin. Olet yli 30-vuotias, työtön vailla tutkintoa, työkokemusta ja mitään maallista omaisuutta. Pahimmillaan voi tuntua siltä, että ainoa tapa päästä tästä kuopasta on lopettaa oma elämänsä.

Tahdonkin siis tämän tekstin avulla kannustaa ihmisiä. En voi tietää mitä tahdot elämältäsi tai mitä polkua tahdot seurata, toivottavasti löydät tästä tekstistä edes joitakin osia jotka voivat auttaa sinua olemaan joko parempi ihminen, pelaaja tai kapteeni joukkueellesi. Mukana on myös joukkueelle erikseen asioita joita mielestäni pitäisi harjoitella, jotta joukkue kehittyisi parempaan päin! Mukaan yritän poimia motivoivaa musiikkia! ;) We Have Only One Candle, to Burn Down to the Handle
Sonata Arctica - WeballergyHaluan aloittaa tämän pelaajille ja joukkueille yhteisen osion varmaan tärkeimmällä asialla mitä voit pelaajana tehdä: ole suunnitelmallinen. Suunnittele etukäteen mitä tahdot tehdä päivän tai viikkojen mittaan. Aamuseitsämältä herätys, kahdeksaksi kouluun, kotiin neljältä ja sitten ruokaa. Viideltä alotetaan joukkueen kanssa treenit ja pelataan team matchmaking matseja aina kello yheksään asti. Tehkää selvä suunnitelma sen suhteen, että miten aiotte aikanne käyttää. Tämä voi varmasti vaikuttaa todella raskaalta ja sitovalta, mutta älä ajattele sitä kahleena. Tämän pitäisi olla vapauttavaa! Ei enää niitä hetkiä kun notkut tietokoneella ajatellen, että "missäköhän se pelaaja x taas luuraa". Tiedät milloin pitää käydä koulussa/töissä, milloin olla mukana treeneissä ja milloin saat hevostella ympäriinsä ja tehdä mitä ikinä tahdotkin.

Yksikään ammattilainen ei syntynyt ammattilaiseksi. Ei Ferrari_430, ei ChuaN, ei Dendi, ei ZSMJ... ei kukaan. Kaikki edellä mainitut ja varmasti kaikki muutkin ammattilaiset ovat päässeet sinne missä ovat tekemällä töitä. Paljon töitä ollakseen parempia pelaajia, ollakseen parempi joukkue. Mikään antamani vinkki ei voi auttaa sinua pääsemään mihinkään ellet ole valmis tekemään töitä.

Captain Trench kavereineen voitettuaan Pawcupin.
Roomaa ei rakennettu päivässä, kaikki vaatii aikaa. Ole siis pitkäjänteinen! Muutos ja paremmaksi pelaajaksi kummatkin vaativat aikaa. Pelkästään joukkueen uudelleen organisoiminen ja suunnitelmien tekeminen vievät aikaa, eikä varmasti ole kovin helppoa muuttaa elämää yks kaks erilaiseksi. Kun joukkueen kanssa teettekin siis ohjelmaa yhteisistä treeneistä niin lopuksi arvioikaa kykynne noudattaa tätä uutta lukujärjestelmää. Arvioi itse itsesi asteikolla yhdestä kymmeneen pystytkö olemaan aina paikalla kun pitäisi. Jos arvioit itsellesi mitä tahansa muuta kuin yhdeksän tai kymmenen niin mitä luultavemmin jossain vaiheessa tulee ongelmia. Etsikää siis jo valmiiksi vähintään kaksi varapelaajaa joille myös annetaan tämä sama "työjärjestys" johon pelaajat voivat merkitä jos eivät pääse paikalle ja joku ulkopuolinen voi täten lisätä itsensä sinne standiniksi.

Olkaa valmiita ottamaan turpaan. Epäonnistumaan. Häviämään. Saamaan vihollisia. Älä koskaan anna pelon vaikuttaa kykyysi valita epätavallisia sankareita tai tehdä vaikeita päätöksiä, miten tulet koskaan pääsemään pitkälle jos pelkäät pahoittavasi jonkun mielen tai häviäväsi jossakin pelissä. 

Lopuksi tahdon vielä sanoa, paljon töitä, paljon toimintaa peleissä. Tehkää peleissä paljon, supportit lopettakaa se istuminen hard carryn perässä ja ostakaa niitä smokeja ja lähtekää gankkimaan. Pistäkää jotakin tapahtumaan, gankkikää midiä tai stäckätkää junglea! Jos pelaat midiä ja tuntuu siltä, että voisi olla hyvä hetki hyökätä kun vihollinen käyttää vaikkapa illusory orbin. Kun illusory orb tulee niin käy kimppuun! Ole aggressiivinen ja taistele. Uskon vahvasti siihen, että tekemällä mahdollisimman paljon tilanteita opit nopeammin pelaamaan tekemäsi tilanteet oikein ja opit näkemään milloin oikeasti kannattaa hyökätä kimppuun ja milloin on parempi vain jatkaa farmaamista. Jos pelaat aggressiivisesti eivätkä tilanteet mene aivan putkeen, kuolemia tulee ja lopulta peli hävitään niin älä ainakaan masennu häviön johdosta. Mitä merkitystä hävityllä pelillä on? Ei mitään, ei niin yhtikäs mitään. Mikään ei muutu, olet yhden kokemuksen viisaampi ja varmasti jälleen parempi pelaaja kuin hetki sitten.You Have Lost the Way, Got No Aim Just Livin' for Today
Helloween - I'm Alive

Mitä voisivatkaan olla ne useat asiat joita voit tehdä yksittäisenä henkilönä päästäksesi pidemmälle dotassa? Jatkakaamme artikkelia pureutumalla tähän kysymykseen ja käykäämme viimeisenä läpi asioita, joita koko joukkue voi tehdä yhdessä päästäkseen pidemmälle kuin koskaan ennen:

Asenne. Ensimmäisenä asenteen pitää olla kohdillaan. Et voi yksinkertaisesti tulla paremmaksi ellet ole valmis oppimaan ja suhtaudu kaikkeen tosissasi. Pyri olemaan jokaisen pelin jälkeen viisaampi, nopeampi, vahvempi ja niin edelleen. Tryhardaa niin hitosti publa ja team matchmaking peleissä kun koskaan pystyt ja jos viholliset itkee jotakin niin antaa itkeä. Turpaan saivat, ainakin toivottavasti. Älä valita, jos viholliset valitsee "paremmat" sankarit, voittaa ja tryhardaa ostamalla wardeja ja smoke of deceittejä. Mikset itse tee samoin? Teilllä on kaupassa ne aivan samat tavarat. Käytä niitä huomattavasti enemmän. Smoke of Deceittejä muutenkin tulisi käyttää paljon useammin ja en ymmärrä miksi niitä halutaan säästellä siellä kaupassa.

Nice Jackals gaming housessa Oulussa, treenaamassa pawcuppiin.Kun pelaat, tee kaikkesi voittaaksesi. Pelaat aivan täysillä ja et anna armoa. Voittamalla public pelejä ratingisi nousee kyllä (vaikkei sitä näykkään!) ja pääset pelaamaan jatkuvasti parempia ja parempia pelaajia vastaan. Jos lopetat yrittämisen, pelaat puolivillaisesti ja muutenkin vain pelleilet ympäriinsä niin jäät pelaamaan huonompia pelaajia vastaan ja et kehity koskaan. Huomaa myös, että jos pelaat ja annat aivan kaikkesi niin sinun tulisi olla lopuksi iloinen vaikka häviäisitkin. Pelasit niin hyvin kuin koskaan pystyit, annoit kaikkesi eikä se ollut tarpeeksi. Sinun ei ollut tarkoitus voittaa tätä peliä, jatkat kehittymistä ja tulet paremmaksi pelaajaksi ajan myötä. Surkein fiilis ikinä pitäisi olla jos et yksinkertaisesti edes yritä ja et anna parastasi. Pelasit aivan päin persettä. Et oikeastaan edes yrittänyt ja kas kummaa voittoa ei tullut. Näiden pelien jälkeen pitäisi harmittaa, koska tiedät pystyväsi parempaan, olisit ehkä voinut muuttaa pelin lopputuloksen.

Etsi itsellesi joukkue jolla on samat tavoitteet. Teette yhdessä yhtä paljon töitä ja tähtäätte samaan tavoitteeseen, olkoon se sitten Internationaliin pääseminen tai Pawcupin voitto. Tiedä myös omat tavoitteesi. Jos pelaat dotaa vain huvin vuoksi, viettääksesi aikaa ja pitääksesi hauskaa niin tähän mennessä olisi varmasti jo pitänyt herätä mielessä ajatus, että ehkäpä tän artikkelin ohjeet ei oo mun juttu. Muista pitää tavoitteistasi kiinni ja asettaa tavoitteita elämällesi. Ei pelkästään joukkueellesi tai dotaurallesi vaan elämällesi. Koulusta valmistautuminen, työpaikan löytäminen...

Tähän olisikin hyvä siis jatkaa omalla henkilökohtaisella mielipiteelläni. En usko, että fyysisesti tai psyykkisesti pahoinvoiva pelaaja pystyy etenemään yhtä paljon tai yhtä pitkälle kuin henkilö, joka yksinkertaisesti voi hyvin. Tämä on sinun elämäsi ja olet saanut hienoimman lahjan mitä kukaan saattaa toivoa, hienon kehosi. Pidä siitä hyvää huolta. Ruoki sitä oikein ja pidä se hyvässä kunnossa. Takaan, että voit paremmin kokonaisvaltaisesti elämässäsi, jos harrastat liikuntaa ja olet iloinen itsestäsi. Toiseksi, ei ole helppoa keskittyä treenaamiseen ja pelaamiseen, jos taustalla on jatkuvasti ongelmia. Laskuja maksettavana eikä rahaa löydy. Koulu ei edisty, kaverien kanssa riitaa tai kavereita ei yksinkertaisesti vaan löydy. Pidä huoli itsestäsi ja omasta elämästäsi, jotta voit huoletta ja hyvin mielin uppoutua harjoittelemaan seuraavaa isoa turnausta varten. Pidä siis elämäsi prioriteetit kunnossa, koulun käyminen on mitä luultavemmin viisaampaa kuin sieltä pois jääminen pelaamisen takia!

Kun olet ulkona tanssimassa, juhlimassa, hevostelemassa ja pitämässä hauskaa niin muista, että joku jossain tuolla kaukana on joko yksin, tai joukkueensa kanssa pelaamassa. Tekemässä töitä tullakseen paremmaksi pelaajaksi ja voittaakseen seuraavan ison turnauksen. Älä kuitenkaan missään tapauksessa unohda pitää hauskaa ja viettää aikaa kaveriesi, perheen ja suvun kanssa.Our Futures Set to Reach Above the Sky
Hammerfall - At the End of the Rainbow

Viimeisenä, mutta ei tietenkään vähäisimpänä. Mitä tehdä joukkueena paremmin? Heti ensimmäisenä, lopettakaa wispin bannaaminen... oikeasti. Pelatkaa kurinalaisempaa peliä, ettei wisp ultilla saada niitä ilmaisia poimintoja. Olkaa valmiina teleporttaamaan apuun jos wisp "telee" paikalle. Ottakaa sankareita, jotka pääsevät pois alta kun wisp ulti näkyy minimapilla. En vielä tänäkään päivänä ymmärrä täysin Euroopan wisp-willitystä ja olenkin sitä mieltä, että idässä ollaan oikeassa eikä wispiä pelätä laisinkaan. Tästä pääseekin loistavasti hyppäämään toiseen aiheeseen joka on: lopettakaa niiden ns. overpowered sankareiden bannaaminen. Kuinka tulette koskaan oppimaan paremmiksi pelaajiksi, jos batrideria tai nyx assassinia ei ole sattunut koskaan vastaan yhdessäkään team matchmaking matsissa?

Onnittelut rox.kis:lle EG:n voittamisesta!
Tietysti, jos olette pelaamassa isossa turnauksessa niin pistäkää toki niitä liian hyviä sankareita pois poolista jos siltä tuntuu. En silti näe mitään järkeä bannata jatkuvasti niitä samoja liian hyviä sankareita kun pelataan team matchmakingia. Pelatkaa huomattavasti kummallisempia lineuppeja harjoitellessanne: Miranaa, Skeleton Kingiä, Zeusta ja kaikkia niitä sankareita joita rakastatte pelata. Tietäkää joukkueena (tai ainakin olkaa varmoja, että kapteeni tietää!) miksi mitäkin sankaria pelataan tällä hetkellä niin paljon. Missä lineupeissa ja niin edelleen. Liian usein näkyy kapteeneita, jotka valitsevat vain "hyviä sankareita". He ovat streameja katsomalla todenneet nämä hyviksi tietämättä todella miksi.

Tietäkää mitä maailmalla tapahtuu. Mitkä sankarit ovat nyt pelattuja ja mitä lineuppeja missäkin on tuotu pelattavaksi. Tietämällä nämä asiat pystytte ennakoimaan sen mitä viholliset tulevat draftaamaan. Pystytte mahdollisesti jopa pistämään heille jauhot suuhun huomattavasti syvällisemmillä pickeillä! 

Muistakaa pitää yhtä joukkueen kanssa. Kun olette löytäneet hyvän porukan jossa pelata niin pitäkää siitä kiinni jos vain suinkin pystytte. Jos joukkueessa ilmenee ongelmia aktiivisuuden tai muun suhteen niin älkää ratkaisko ongelmaa heti pelaajavaihdolla. Tehkää yhdessä töitä päästäksenne pitkälle. Tietysti, jos joukkueessa on pelaaja joka ei ilmaannu treeneihin, ei tee omaa osuuttaan pelissä eikä omaa samoja tavoitteita kuin muut pelaajat niin se ei jätä paljoakaan vaihtoehtoja. Kapteenin ei pitäisi pelätä vaikeiden ja varmasti kivuliaidenkin päätösten tekemistä. 

Pitäkää erilaisia teemapäiviä ja haastakaa itse itsenne. Kapteeni voi valita pelaajille sankareita joita pelaajat eivät osaa pelata (ja saavat nyt opetella...) tai jotain muuta. Oma ehdotukseni olisi, että joukkueet pelailisivat silloin tällöin ilman äänikommunikointia. Opetelkaa pelaamaan kuurona kaverien kanssa. Kommunikoimaan pingailemalla ja tutustumalla toistenne pelitapoihin. Jos opitte pelaamaan  toistenne kanssa näin niin tulette varmasti oppimaan toistenne pelityylit huomattavasti nopeammin ja täten luottamaan toisiinne huomattavasti enemmän.

Parasta tietysti olisi, jos joukkueen kaikki jäsenet asuisivat samassa kaupungissa ja pystyisitte pistämään pystyyn oman gaminghousen... ;)

Ja vielä lopuksi...
Paras dotapeli mitä on tullut katsottua.

Muistakaa pitää huolta itsestänne. Pitäkää hauskaa ja nauttikaa hyvästä peliseurasta. Matsimoko kiittää kaikkia lukijoita ja toivookin, että tekstistä jäi ehkä jotakin päähän ja pari ajatustakin saatiin herätettyä. Toivottavasti Pawcupeissa tullaan näkemään enemmän joukkueita, kovempaa taistelua ja jatkuvaa kehittymistä kaikkien joukkueiden osalta. Tiedä sitä vaikka joku joukkue vielä täältä pinnistää Suomen parhaaksi joukkueeksi ja käy haastamaan Euroopan muut kovat tekijät. Tai jospa sitä Suomessakin aletaan pitämään isompia turnauksia ja televisioimaan pelejä! Tulevaisuus näyttääkin täten meille kaikille oikein positiiviselta.

Hyvää alkavaa kesää teille kaikille toivottaa,
Matsimoko

ps. kommenteissa olisi kiva kuulla kuka tulee voittamaan teidän mielestä Internationalin!
Views: 2011 | Added by: Matsimoko | Rating: 5.0/2
Total comments: 5
0
1 karhu   [Entry]
Captain Trench voittaa internationaalit

0
2 Matsimoko   [Entry]
Jostain kumman syystä kuvat ei näytä toimivan kunnolla, yritin laittaa kuvia Captain Trenchistä kavereineen, Nice Jackalsista bootcamppaamasta gaming housessa ja muita huippukuvia suomalaisesta dotaskenestä. Nettisivuille on iskenyt jokin kummallinen virus jonka vuoksi kaikki kuvat muuttuu söpöiksi kissakuviksi. Toivottavasti silti värittävät edes hiukan tämän wall of textin lukemista.

0
3 mitä   [Entry]
vittua :-D

0
4 Okke the Hippo   [Entry]
"Suomessa pelitapahtumia on verrattain vähän, eivätkä palkinnot suoraansanottuna ole lompakkoa räjäyttävää sorttia. Rehellisesti sanottuna, en keksi kovinkaan montaa syytä miksi kukaan tahtoisi pelata ammatikseen. Suomessa ja maailmalla on erittäin vähän ihmisiä, jotka pystyvät elättämään itsensä pelaamalla ja olenkin aivan varma, että menestyviä muusikoita löytyy enemmän. Puhumattakaan siitä, että kukatahansa voisi ottaa itseään vain niskasta kiinni ja hyvänen aika sentään, opiskella ja mennä töihin!" -->

"tahdon kannustaa sinua jatkamaan." kannustaa? :D!

jokes.

0
5 Matsimoko   [Entry]
En muista mainitsinko asiasta, mutta jos oikeasti oikeasti uskot itseesi ja visioon siitä kuinka joskus tulet elättämään itsesi pelaamalla, streamaamalla ja voittamalla kilpailuja niin olet valinnut erittäin vaikean tien itsellesi. Maailmassa on niin monia ihmisiä jotka pelaavat "aivan liikaa" ja moni varmasti haaveilee elättävänsä itsensä pelaamalla. Kilpailu on todella raakaa ja kunnollisen sponsorin löytäminen tuntuu itselle lähes mahdottomalta tehtävältä, varsinkin kun Suomessa ei (vielä) järjestetä mitään peliohjelmia, turnauksia ei televisioida ja pelejä turnauksineen ei osata oikein markkinoida. Helpompaa luulisi olevan jos jokaisella tv-kanavalla, Finnairilla ja Nokialla olisi omat joukkueensa jotka kuukausittain taistelisivat tv-lähetyksissä ja turnauksen ulkopuolisesta elämästä tehtäisiin reality-sarjaa ja dokumentaatiota.

Kaikki varmasti kuulostaa kovin mahdottomalta, mutta lähes kaikki on silti mahdollista. Vaikkei täysin suomalaisesta joukkueesta tulisi kansainvälistä menestystä niin ei todellakaan ole mahdotonta, että joku yksittäinen pelaaja pääsisi johonkin hyvään joukkueeseen. Jos tavoitteesi on taasen päästä lääkäriksi niin ei muuta kuin lukemaan, pelaa vähemmän ja tee töitä unelmasi eteen. Tietysti jos unelmasi on joskus päästä dota 2 skenen huipulle niin tahdon myös silloin kannustaa sinua jatkamaan ja tekemään töitä. smile

Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]

Uusin twiitti

Login

Statistiikka


Online: 1
Vieraita: 1
Käyttäjiä: 0

Copyright Pawsaur Studio © 2021 | Website Builder Templates | Pawsaur Studio